Skip to main content

فهرست مطلب

تحلیل آنچین یا درون زنجیره ای

تحلیل آنچین (On-Chain Analysis) نوعی تحلیل نوظهور در بازار ارز دیجیتال است که به بررسی فعالیت تراکنش‌های یک توکن، داده‌های بلاکچین آن و اصول سرمایه‌گذاری می‌پردازد. آنچین کریپتو یکی از روش‌های بی‌نقص تحلیل در بازار کریپتوکارنسی است که براساس آن می‌توان فعالیت‌های سرمایه‌گذاری و معاملاتی رمز ارزها را از دفتر کل عمومی مربوطه آنالیز و استخراج نمود.

در واقع تحلیل آنچین یا درون زنجیره ای در بازار ارز دیجیتال برای تحلیل و پیش بینی نوسانات قیمت رمز ارزها به بررسی داده‌هایی نظیر میزان فعالیت شبکه، تراکنش‌ها، حجم معاملات و دیگر اطلاعات مربوط به زنجیره بلوک‌های یک رمز ارز می‌پردازد. تحلیل و سیگنال آنچین به سبب غیرمتمرکز بودن بازار کریپتوکارنسی‌ ها تنها در این بازار بکار می‌رود.

پایه‌های تحلیل آنچین بیت کوین و دیگر رمز ارزها براساس شفافیت اطلاعات شبکه‌های بلاکچین بنا شده است. کاربران در شبکه‌های بلاکچین امکان دسترسی به نسخه‌های آپدیت‌ شده از اطلاعات را دارند. بدین ترتیب می‌توانند تمامی داده‌ها را بدون کم و کسری و دستکاری مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

براساس داده‌های موجود در شبکه بلاکچین، کاربران قادر خواهند بود تا به فهم درستی از رفتار و احساسات دیگر سرمایه‌گذاران دست یابند. درصورتی که شما هم یکی از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به تحلیل بازار هستید، در ادامه این مطلب با من، فرهاد مقدم سلیمی همراه باشید تا بیشتر با تحلیل آنچین On-Chain و سایت تحلیل آنچین و … آشنا شوید.

تحلیل آنچین (On-Chain) چیست

تحلیل آنچین (On-Chain) چیست؟

تحلیل آنچین (On-Chain Analysis) یکی از تحلیل‌های بازار ارز دیجیتال است که شامل ارزیابی اصول سرمایه‌گذاری، داده‌های بلاکچین یک توکن و فعالیت‌ تراکنش‌های آن می‌شود. تحلیل‌گران در دنیای کریپتوکارنسی در تلاش برای تقویت درکشان از یک شبکه توسط تجزیه و تحلیل معیارهای مختلف هستند. این امر سبب شده تا بتوان تحرکات قیمتی یک رمز ارز را پیش بینی نمود و از این جهت سرمایه‌گذاران انتخاب‌های سودمندتری در پیش گیرند.

در بیانی ساده برای آموزش تحلیل آنچین می‌توان سیگنال آنچین را ابزاری کارامد و قدرتمند برای دستیابی به سود بیشتر در آینده‌ای نردیک و دور به شمار آورد.

ارزیابی داده‎‌های درون زنجیره‌ای(on-chain) اطلاعاتی مفید موجود در شبکه‌های بلاکچین را شامل می‌گردد؛

این اطلاعات شامل مواردی از قبیل؛ 

 برای مثال در بررسی تحلیل آنچین بیت کوین (BTC)، می‌توان کیفیت فعالیت ماینرها و میزان پذیرش سرمایه‌گذاران را ارزیابی نمود. در نهایت با بررسی چند شاخص مهم می‌توان روند ارزشمندی قیمت بازار را تشخیص داد. همانطور که در تحلیل فاندامنتال یک سهام به منظور درک بهتر ارزش یک شرکت در بازار بورس حائز اهمیت است، تحلیل آنچین نیز برای ارزش‌گذاری شبکه‌های گوناگون بکار می‌رود.

دانلود کتاب تحلیل تکنیکال

نویسنده: توماس مایرز

ترجمه و اقتباس: فرهاد مقدم سلیمی

ترکیب تحلیل آن چین با دیگر ابزارهای تحلیلی

سرمایه‌گذاران و معامله‌گران با ترکیب تحلیل آنچین و تحلیل تکنیکال، نقاط ورود و خروج مناسب و استراتژی‌های معاملاتی را برای دارایی‌های دیجیتالیشان مشخص می‌کنند. در واقع یکی از اصلی‌ترین مزایای این تحلیل on-chain، استفاده از داده‌های مربوط به تراکنش‌های در دسترس و کیف پول به‌منظور درک ارزش یک شبکه بلاکچین و تحلیل رفتار تریدرهای بازار یک رمز ارز است. بواسطه این ویژگی تبلیغات سودجویانه سواستفاده‌گران بی اثر شده و کاربران قادرند با تحلیل‌های واقعی در جهت سودآوری گام بردارند.

توجه: تحلیل تکنیکال بدون تحلیل بنیادی یک تحلیل ناقص خواهد بود. لذا پیشنهاد می‌شود به نتایج این تحلیل به تنهایی جهت سرمایه‌گذاری اکتفا ننمایید.

نحوه کارکرد تحلیل On-Chain

نحوه کارکرد تحلیل On-Chain

یکی از برتری‌های بازار کریپتوکارنسی نسبت به بازارهای سنتی، قابلیت پیش بینی بیشتر آن است. اگرچه بازار رمز ارزها نوسانات فراوانی دارد و یک خبر می‌تواند همه استراتژی‌ها را دگرگون کند، اما باز هم سرمایه‌گذاران این امکان را دارند که با ابزارهای تحلیلی، صرف نظر از رویدادهای خارجی بازار را براساس نمودارها پیش بینی نمایند.

تحلیل تکنیکال به بررسی رفتار نمودار بوسیله داده‌های گذشته نظیر حجم معاملات، قیمت و تغییرات آن و ... می‌پردازد. تحلیل فانتدامنتال نیز با ارزیابی ارزش یک دارایی براساس عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر برآن، ارزش آن را محاسبه می‌کند. اما تجزیه و تحلیل آنچین شامل معیارهای مختلفی از عملکرد قیمتی یک رمز ارز است.

برای مثال یکی از اطلاعات مهمی که معامله‌گران با آنالیز آنچین بدست می‌آورند، فعالیت نهنگ‌ها (سرمایه‌گذاران بزرگ بازار) است؛ که این داده‌ها می‌تواند روند حرکتی بازار رمز ارز را تعیین کند.

اطلاعات درون زنجیره‌ای اصولا اطلاعات مرتبط با همه تراکنش‌های موجود در شبکه بلاکچین عمومی را شامل می‌شود. برای نمونه جزئیات مرتبط با تراکنش‌ها نظیر هزینه ماینرها، کارمزد، پاداش‌ها و کد قراردادهای هوشمند و …. هستند. بررسی این قبیل داده‌های درون زنجیره‌ای اغلب براساس سه مشخصه اصلی صورت می‌گیرد و برطبق آن‌ها کار می‌کند. این سه مشخصه مهم شامل موارد زیر می‌باشند:

وضعیت هولد کردن رمز ارز (Hold)

وضعیت هولد کردن رمز ارز (Hold)

تحلیل‌گران بازار ارز دیجیتال همواره برای تعیین آینده یک رمز ارز از معیاری با عنوان موج هولد (HODL wave) استفاده می‌کنند. موج هولد در واقع نشان دهنده این است که آیا تریدرها یا معامله‌گران یک رمز ارز را هولد کرده و یا سریعا اقدام به فروش آن می‌کنند. با بررسی موج هولد می‌توان متوجه شد که آینده یک رمز ارز با افزایش و یا کاهش قیمت روبرو خواهد بود؛ از این‌رو بررسی احساس معامله‌گران درباره نگه داشتن و یا فروش رمز ارزها یکی از شاخصه‌های مهم تحلیل آنچین است.

ارزش بازار یک رمز ارز

ارزش بازار یک رمز ارز

ارزش بازار یک رمز ارز در واقع نشان دهنده ارزش خالص شبکه بلاکچین آن رمز ارز است. از طرفی ارزش کل یک شبکه همیشه از حاصل ضرب قیمت رمز ارز در عرضه کل آن بدست می‌آید. بعلاوه با ارزش بازار امکان تشخیص ریسک‌های مربوط و میزان پذیرش رمز ارز در میان کاربران نیز وجود دارد.

چشم‌انداز آینده یک رمز ارز

چشم‌انداز آینده یک رمز ارز

پیش بینی آینده بازار یک ارز دیجیتال به صورت نسبی، برای آنکه تحلیل‌گر متوجه شود که یک ارز دیجیتال در میان سرمایه‌گذاران محبوبیت پیدا خواهد کرد یا نه بسیار مهم است. معامله‌گران با توجه به عواملی نظیر ارزیابی قیمت توکن بیت کوین، همبستگی قیمت بین توکن‌ ها و تفسیر ورودی و خروجی معاملات می‌توانند به این پیش بینی دست یابند.

مقایسه ارزش یک آلت کوین با قیمت بیت کوین، می‌تواند مشخص کند که آیا این رمز ارز قابلیت رشد دارد یا نه؛ این تحلیل می‌تواند امکان بروز ریسک مالی و سرمایه گذاری را کاهش دهد. از طرفی با بررسی ورودی و خروجی توکن‌ها، تحلیل‌گران می‌توانند وضعیت پذیرش آن‌ها بررسی کنند و از سیگنال آنچین به عنوان یک سیگنال هشدار استفاده کنند.

آموزش تحلیل آنچین چگونه به تریدرها کمک می‌کند

آموزش تحلیل آنچین چگونه به تریدرها کمک می‌کند؟

در تحلیل آنچین، تحلیل‌گران به کاوش عمیق داده‌ها و آنچه در بازار درحال رخ دادن است، می‌پردازند. همانطور که شبکه بلاکچین همانند یک دفتر کل توزیع شده است که تمامی تراکنش‌های دنیای ارز دیجیتال در آن ثبت می‌شود؛

تجزیه و تحلیل درون زنجیره‌ای نیز درباره مطالعه و بررسی آن داده‌ها است تا بتوان متوجه شد که چه کسی چه کاری را در چه زمان و مکانی انجام می‌دهد. آنالیز دیتا به تریدرها در شناسایی الگوها و روندهای موجود در بازار کمک می‌کند. اما فراتر از آن، داده‌ها آنچین به معامله‌گران برای کشف روندهای پنهانی یعنی آن دست از الگوها که اغلب مردم از آن بی‌خبرند، کمک می‌کند. بدین ترتیب با کنار هم گذاشتن سرنخ‌ها می‌توان یه یک دید کلی و درکی عمیق از رفتارهای آینده بازار رسید.

درحالت کلی دو مورد اصلی از موارد مورد استفاده از داده‌های آنچین و اهمیت آموزش تحلیل آنچین شامل موارد زیر است؛

پیش‌بینی حرکات بازار ارز دیجیتال در آینده

پیش‌بینی حرکات بازار در آینده

با مشارکت در شبکه در هر زمان و نظارت بر رفتار سرمایه‌گذاران، تحلیل‌گران می‌توانند با تقویت استراتژی‌های معاملاتی، اقدام به پیش‌بینی حرکت‌های آینده بازار کنند. برای مثال با در نظر گرفتن تعداد آدرس‌های فعال در تراکنش‌های یک ارز دیجیتال می‌توان به میزان افزایش یا کاهش تقاضا و عرضه به آن رمز ارز در آینده رسید.

مطالعه رفتار سرمایه ‌گذاران در تحلیل آنچین

مطالعه رفتار سرمایه‌گذاران

معیارهای تحلیل on-chain امکان ارائه جزئیات رفتار سرمایه‌گذاران را دارد. تحلیل‌گران مدت زمانی که یک آدرس یک ارز دیجیتال را هولد کرده است، بررسی می‌کنند. با افزایش سرمایه‌گذارانی که یک ارز دیجیتال را هولد می‌کنند، عرضه در گردش آن رمز ارز کاهش خواهد یافت. این موضوع نمایانگر آن است که امکان افزایش تقاضا برای آن رمز ارز وجود دارد. فراتر از آن نیز آینده رمز ارز مربوطه خوش‌بینانه پیش‌بینی خواهد شد.

تفاوت معاملات آنچین و آفچین

تفاوت معاملات آنچین و آفچین

در معاملات آفچین (Off-Chain) توافق طرفین قرارداد بدین اساس است که شخصی ثالث دارایی دیجیتال مدنظر را دریافت و ارائه می‌کند. در واقع معاملات آفچین با استفاده از کیف پول‌ ارز دیجیتالی و رمزهای خصوص صورت می‌گیرند و درون شبکه‌ای یا درون زنجیره‌ای به ثبت نمی‌رسند. تراکنش‌های آف چین (Off-Chain) روی شبکه ثبت و اجرا نمی‌گردند و در صورت بروز هرگونه مشکل، امکان پیگیری وجود ندارد.

از طرفی معاملات آنچین نیز که درون زنجیره‌ای هستند، علی‌رغم طولانی بودن، اعتبار ویژه‌ای خواهند داشت. همچنین جهت انتقال و انجام تراکنش روی شبکه بلاکچین، باید کارمزد پرداخت نمود؛ این درحالی است که در فعالیت‌های آفچین این الزام وجود ندارد.

در شبکه بلاکچین برای انجام تراکنش‌های برون زنجیره‌ای یا آفچین، راه‌های مختلفی مانند تبادل کلید خصوصی کیف پول به فردی دیگر و انتقال مالکیت آن به او وجود دارد. برای درک بیشتر تفاوت این دو معاملات تصور کنید قصد خرید یک اتومبیل را دارید. حال اگر بخواهید اتومبیل را بجای خرید از بنگاه، بواسطه خرید شخصی تهیه کنید، بدون پرداخت کمیسیون بنگاه و خیلی سریع معامله شما انجام می‌شود؛

اما به علت عدم وجود مدرک و سندی دال بر مالکیت شما، هیچ اعتباری در این معامله وجود ندارد. با انجام معاملات آنچین امکان دسترسی به داده‌های شفافی را خواهید داشت که زمینه‌ساز تحلیل آنچین نیز خواهد شد؛ زیرا همه جزئیات مرتبط با تراکنش‌ها در بلاکچین به ثبت رسیده و در دسترس خواهند بود.

هدف از تحلیل درون زنجیره ای

هدف از تحلیل درون زنجیره ای چیست؟

همانطور که تا به اینجا می‌توانید تصور کنید، سرمایه‌گذاران از این تحلیل برای تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه استفاده می‌کنند. در حالت کلی می‌توان هدف استفاده از تحلیل on-chain را در چهار مورد زیر تفسیر کرد:

بررسی داده های آنچین در معاملات

برای حداکثر استفاده از تحلیل on-chain باید به اطلاعات بروزی دسترسی داشته باشید. درصورتی که شما سرمایه‌گذاری فعال در بازار کریپتوکارنسی هستید، شاخص‌های زیر را در جمع‌آوری اطلاعات درنظر بگیرید:

شاخص های تحلیل آنچین

شاخص های تحلیل آنچین

برای تحلیل فعالیت‌های درون شبکه‌ای و تراکنش‌ها، یک سری شاخص و معیار وجود دارد که هر کدام بسته به حوزه مورد بررسی، به بخش‌های خاصی دسته بندی می‌شوند.

معیارهای تحلیل درون زنجیره‌ ای برای سنجش قدرت شبکه

شاخص‌های زیر دیدی از نحوه عملکرد سیاست‌های پولی یک شبکه و میزان استفاده و امنیت شبکه بلاکچین را فراهم می‌کنند.

آدرس‌های فعال (Active Addresses)

آدرس‌های فعال (Active Addresses)

شاخص آدرس‌های فعال در واقع نمایانگر تعداد کاربران فعال روی شبکه نیست؛ اما می‌تواند تعداد آدرس‌های مصرفی توسط ماینرها، صرافی‌ها و افراد را نشان دهد. تعداد آدرس‌های فعال در بلند مدت با قیمت همبستگی مستقیمی دارند.

صدور روزانه (Daily Issue)

صدور روزانه (Daily Issue)

به میزان کل توکن‌های جدید اهدا شده به ماینرها و استیک‌ کنندگان در روز به عنوان پاداش، صدور روزانه گفته می‌شود. این شاخص تحلیل on-chain نشان دهنده عملکرد صحیح سیاست پولی یک شبکه است.

حجم معاملات (Trading Volume)

حجم معاملات (Trading Volume)

حجم معاملات، مقدار ارز دیجیتال تبادل شده میان آدرس‌ها را نشان می‌دهد و معمولا با ارزهای فیات سنجیده می‌شود.

توزیع عرضه (Supply Distribution)

توزیع عرضه (Supply Distribution)

توزیع عرضه در واقع تعیین کننده درصد کوین‌های نگهداری شده به تفکیک آدرس‌ها است. این شاخص میزان توزیع‌شدگی یک رمز ارز را در میان کاربران نشان می‌دهد. برای نمونه تعداد آدرس‌های حاوی بیشتر از 10 هزار بیت کوین در طول چند سال اخیر کاهش داشته، درمقابل تعداد آدرس‌های حاوی کمتر از 10 بیت کوین افزایش داشته است.

هش ریت (Hash Rate)

هش ریت (Hash Rate)

میزان قدرت پردازشی تولید شده بوسیله ماینرها جهت تامین امنیت بلاکچین توسط هش ریت ارزیابی می‌شود. در واقع هراندازه هش ریت بالاتر باشد، امنیت بلاکچین بیشتر خواهد شد.

درآمد ماینرها (Miner Revenue)

درآمد ماینرها (Miner Revenue)

درآمد ماینرها شامل کارمزدها و مجموعه کل توکن‌های پرداخت به آن‌هاست. بالا بودن درآمد، تضمین‌کننده امنیت شبکه و انگیزه بیشتر ماینرها برای ادامه حفاظت از آن و دریافت پاداش است.

معیارهای درون زنجیره ای برای ارزیابی محدوده خرید و فروش

علاوه بر شاخص‌های ذکر شده که نمایانگر سلامت شبکه بودند؛ در زیر به برخی از معیارهای درون زنجیره‌ای اشاره می‌کنم که نشان دهنده عملکرد کوتاه مدت و میان مدت بازار ارز دیجیتال خواهند بود.این شاخص‌ها نشان دهنده این هستند که صرافی‌ها، ماینرها و تریدرها چه میزان رمز ارز در اختیار دارند. همچنین با بررسی این معیارها می‌توان به میزان سود و ضرر آن‌ها نیز پی برد.

برای نمونه با بالا رفتن تعداد توکن‌های ذخیره شده در صرافی‌ها، می‌توان به این تفسیر رسید که بسیار از سرمایه‌گذاران در شش ماه گذشته سودآوری بالایی داشتند؛ به بیانی ساده‌تر سرمایه‌گذاران بعد از تجربه سودآوری خوب، اینک برای فروش اقدام می‌کنند و می‌توان تاثیر این اتفاقات را رصد نمود. در زیر به شاخص‌های لازم جهت تحلیل محدوده خرید و فروش اشاره می‌کنم:

شاخص CDD در تحلیل انچین

شاخص CDD

اندیکاتور Coin Days Destroyed یا CDD به معنای تعداد روزهایی است که یک رمز ارز نگهداری و یا به اصطلاح هولد می‌شود. این معیار تحلیل آنچین نشان دهنده زمان گردش یک رمز ارز است. افزایش اندیکاتور CDD نمایانگر آن است که دارندگان یک رمز ارز آن را به مدت طولانی نگه می‌دارند و سپس جهت سودآوری آن را بفروش می‌رسانند. برای مثال اگر به مدت 250 روز مقدار 0.01 بیت کوین در یک کیف پول نگه داشته شود، شاخص CDD آن معادل 25 (0.01*250) خواهد بود.

سود و ضرر تحقق‌ یافته (Realised Profits and Losses)

سود و ضرر تحقق‌ یافته (Realised Profits and Losses)

سود و ضرر تحقق‌ یافته معیاری در تحلیل آنچین است که برای اندازه‌گیری ارزش دلاری بیت کوین فروخته شده با سود یا ضرر بکار می‌رود. برای نمونه در صورتی که قیمت خرید 10,000 دلار و روش هم برابر با 50,000 دلار درنظر بگیرید، سود حاصل برابر با 40,000 دلار خواهد بود.

میزان سود و زیان (Supply on profits and loss)

میزان سود و زیان (Supply on profits and loss)

این معیار تحلیل آنچین نشان دهنده تعداد کوین‌های در سود یا ضرر در مقایسه با آخرین قیمت خرید آن‌ها است.  برای نمونه در یک بازار صعودی، رمز ارزها نسبت به ضرر احتمالی، حالت سوددهی خواهند داشت.

شاخص Realized Cap (ارزش تحقق‌یافته) در تحلیل آنچین

شاخص Realized Cap (ارزش تحقق‌یافته) 

معیار ارزش واقعی از ضرب تعداد توکن‌ها در قیمت فعلیشان بدست خواهد آمد و با ارزش بازار یک رمز ارز مقایسه می‌شود. با بیشتر شدن معیار Realized Cap از ارزش بازار، شاهد سود در کل بازار خواهیم بود.

مدل Thermo Cap در تحلیل آنچین

مدل Thermo Cap

این مدل از تحلیل درون زنجیره‌ای معیاری جهت ارزش‌گذاری بنیادی بیت کوین می‌باشد که براساس ارزش دلاری رمز ارز پرداختی به ماینرها محاسبه می‌گردد. کاهش مقدار ترمو کپ در طول زمان در قیاس با مارکت کپ، نشان دهنده فشار عرضه از سمت ماینرها و تاثیر کمتر آن بر قیمت است.

معیارهای درون زنجیره ای برای ارزیابی قیمت یک رمز ارز

در زمان ترید مداوم رمز ارزهایی نظیر بیت کوین، می‌بایست از اتفاقات درون بازار مطلع بود. برای مثال اینکه آیا در این شرایط بازار باید محتاط بود و یا خیر؟ در زیر به برخی از نسبت‌هایی که به شما در درک روندهای کوتاه مدت بازار کریپتوکارنسی کمک می‌کند، پرداخته‌ام:

ارزش بازار به ارزش واقعی (MVRV)

ارزش بازار به ارزش واقعی (MVRV)

در تحلیل آنچین ارزش بازار به ارزش واقعی یک نسبت پرکاربرد است. برای مثال بالا بودن مقدار MVRV برای بیت کوین، از لحاظ تاریخی سیگنال نزدیک شدن قیمت بیت کوین را به سقف محلی نشان می‌دهد. درمقابل پایین بودن نسبت MVRV نیز نمایانگر نزدیکی قیمت بیت کوین به کف محلی می‌باشد.

ارزش شبکه به تراکنش (NVT)

ارزش شبکه به تراکنش (NVT)

ارزش شبکه به تراکنش یا NVT در واقع نسبتی است که در قیاس مارکت کپ با حجم معاملات حاصل می‌شود. این شاخص در بازار کریپتوکارنسی نزدیکترین معیار به نسبت قیمت به درآمد در بازارهای سنتی می‌باشد. هدف از NVT در کل مقایسه ارزش بنیادین یک شبکه ارز دیجیتال به قیمت فعلی آن است. پایین بودن مقدار NVT نشان دهنده احساسات نزولی می‌باشد و بالعکس.

ارزش بازار به ارزش واقعی (MVRV)

انباشت به جریان (S2F)

Stock to Flow یا انباشت به جریان مدلی برای پیش‌بینی قیمت بیت کوین است. برای مثال، باتوجه به پیش‌بینی این معیار، با افزایش بدون وقفه پذیرش رمز ارز بیت کوین، تا سال 2025 قیمت آن به 1 میلیون دلار خواهد رسید.

نسبت عرضه استیبل کوین (SSR)

نسبت عرضه استیبل کوین (SSR)

این شاخص میان عرضه یک رمز ارز و عرضه یک استیبل کوین می‌باشد و در واقع نشان دهنده قدرت خرید بیت کوین در کوتاه مدت است.

محدودیت‌ها و معایب تحلیل درون زنجیره ای

تحلیل on-chain نیز همانند سایر تحلیل‌ها علاوه بر ویژگی‌های برجسته دارای معایب و محدودیت‌هایی نیز هستند. این ابزارها درحال حاضر هنوز در مرحله شکل‌گیری قرار دارند. براساس سابقه محدود داده‌ها، در طول زمان و با بلوغ صنعت امکان ظهور روندهای جدید و تغییر این معیارها وجود دارد. در زیر به برخی از محدودیت‌های اصلی تحلیل درون زنجیره‌ای اشاره می‌کنم:

مدل های مختلف تحلیل آنچین

درحالت کلی تحلیل آنچین به دو مدل زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

تحلیل مبتنی بر مدل UTXO

مدل UTXO عملکردی همانند حسابداری‌های روزمره ما دارد. این مدل بیان می‌کند که تراکنش‌های خرج نشده در واقع همان موجودی‌های کاربران است که پس از هر تراکنش، آپدیت می‌شود. این موضوع همانند آن است که شما با یک اسکناس 100 هزار تومانی به فروشگاه بروید، بعد از خرید به ارز 50 هزار تومان، مابقی وجه‌تان را دریافت نمایید. این عملیات در مدل UTXO روی بلاکچین بیت کوین، با امینت کامل صورت می‌گیرد.

تحلیل مبتنی بر حساب

تحلیل مبتنی بر حساب بیشترین کاربرد را در شبکه‌هایی نظیر اتریوم دارد. این مدل بدین صورت است که کاربران ارزش سرمایه‌گذاری‌های خود را با داشتن حساب شخصی جداگانه و همچنین ثبت ورودی و خروجی‌های حساب بدست می‌آورند.

بهترین سایت تحلیل آنچین، سایت این تو دبلاک (In to The Block) است که به تجزیه و تحلیل دیتا آنچین و شاخص‌های این حوزه می‌پردازد.

این تحلیل اطلاعات مفیدی برای تریدرها ارائه می‌دهد و می‌تواند مبنای تصمیم‌گیری‌های آن‌ها قرار گیرد؛ اما در بازار ارزهای دیجیتال هیچ چیزی را نمی‌توان کاملا قابل اعتماد دانست.

معیارهای تحلیل آنچین زیاد است و روز به روز نیز بر آن‌ها افزوده می‌شود و اشاره به تمام آن‌ها ممکن نیست. اما از مهم‌ترین این شاخص‌ها می‌توان به آدرس‌های فعال، موج هولد و سود و ضرر تحقق یافته اشاره کرد.

ارسال پاسخ