Skip to main content
صرافی غیرمتمرکز یا دکس

معاملات اسکالپینگ (Scalping) نوعی سبک معاملاتی است که هدف آن دستیابی به سود بوسیله تغییرات اندک قیمت در بازارهای مالی می‌باشد. در استراتژی های اسکالپینگ افراد به جای خرید و حفظ موقعیت‌ها برای زمان طولانی، در عرض چند ثانیه یا دقیقه اقدام به اجرای تصمیم‌های معاملاتی خود می‌کنند و بدین ترتیب از اختلاف قیمت حاصل، به سود می‌رسند. آموزش استراتژی اسکالپینگ در بازارهای مالی بخصوص بازار ارزی بسیار محبوب است و معامله‌گران جهت بهره‌برداری از نوسانات کوتاه مدت قیمت از آن استفاده می‌کنند. آموزش اسکالپینگ در واقع یادگیری یک روش معامله‌گری فشرده و سریع است که براساس ترید روزانه و کوتاه مدت چیده شده است.

از استراتژی‌های اسکالپینگ برای سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت استفاده نمی‌شود. اما آنچه در این روش معاملاتی می‌تواند در مدت زمان کوتاهی افقی دیدی سودآور و مطلوب را حاصل کند، بررسی‌ها و مطالعات این استراتژی می‌باشد که بدین منظور شما نیاز به آشنایی با اصول و تعاریفی همانند اسکالپر چیست؟ تیک اسکالپینگ چیست؟ دارید که من در ادامه آموزش استراتژی اسکالپینگ را برای شما ارائه نموده‌ام.

معاملات اسکالپینگ (Scalping) چیست؟

معاملات اسکالپنگ روشی است که با استفاده از تحرکات قیمتی جزئی می‌تواند تریدر یا معامله‌کننده را به سود برساند. در واقع معامله‌گر یا تریدر با بکارگیری استراتژی های اسکالپینگ می‌تواند بواسطه تحرکات کوچک و آهسته قیمت رمز ارزهای مختلف در مدت کوتاه به سودآوری برسد.

برای نمونه تصور کنید شما در این لحظه تصمیم دارید که برای سرمایه‌گذاری کوتاه مدت کالای X را بخرید. حال فرض کنید که قیمت این کالا هم اکنون برابر با 100 هزار تومان است؛ اگر قیمت این کالا در یک ساعت دیگر به 120 هزار تومان برسد و شما آن را بفروشید، به دنیای معاملات اسکالپینگ وارد شده‌اید.

در ارز دیجیتال نیز معاملات اسکالپینگ تابع همین مقررات است. تصور کنید شما به عنوان تریدر در بازار فارکس روی جفت ارز BTC/USD فعالیت دارید. در یک روز معاملاتی شما متوجه نوسان کوچک قیمت بیت کوین می‌شوید و به این نتیجه می‌رسید که در چند دقیقه آینده قیمت بیشتر می‌شود.

بدین منظور احتمال دارد از ابزارهای تحلیلی و داده‌های خود استفاده کنید. در این شرایط برای استفاده از شیوه معاملات اسکالپینگ باید بیت کوین را با قیمت فعلی خریداری کرده و وارد بازار شوید. درصورت صحت پیش بینی شما، در عرض چند دقیقه قیمت بیت کوین مقدار کمی بیشتر می‌شود و شما می‌توانید در آن لحظه آن را با قیمت بالاتری به فروش برسانید و در مدت زمان کم به سود برسید. آموزش استراتژی اسکالپینگ به مدیریت ریسک مالی دقیق، تصمیم‌گیری سریع و تحلیل دقیق بازار نیاز دارد.

این روش سرمایه‌ گذاری در ارز دیجیتال باعث می‌شود تا حجم و تعداد سرمایه‌گذاری‌ها افزایش پیدا کند و انتظارات از سودآوری نیز کاهش یابد؛ در عوض، معامله‌گر یا تریدر می‌تواند براساس افق دید مشخص شده اطمینان داشته باشد که میزان سودهایی که بدست می‌آورد متعدد بوده و نیاز نیست که مدت زمان طولانی برای خرید و فروش دارایی خود صبر کند.

نکته مهم در معاملات اسکالپینگ

در معاملات اسکالپینگ معامله‌گران و تریدرها باید همواره یک استراتژی خروج (EXIT Strategy) هم درنظر داشته باشند. زیرا تنها با استفاده از استراتژی خروج است که امکان جلوگیری از زیان‌های احتمالی در این روش وجود دارد.

اگرچه تریدر با استفاده از روش معاملات اسکالپینگ می‌تواند به سودآوری‌های کوچکی دست یابد، اما با توجه به اینکه تعداد معاملات زیاد و متعدد است، تعداد دست‌آوردهای کوچک نیز بیشتر بوده و در صورت ضرر و زیان، تمام سودآوری تریدر نابود خواهد شد.

اسکالپر

اسکالپر چیست؟

بعد از آشنایی و آموزش اسکالپینگ شاید به این پرسش بربخورید که اسکالپر چیست؟ در پاسخ می‌توان گفت به شخصی که سبک معاملات اسکالپینگ را پیاده‌سازی می‌کند، اسکالپر می‌گویند. در سال‌های اخیر در بازار کریپتو این افراد شمار زیادی پیدا کرده‌اند.

اسکالپر یا معامله‌گر اسکالپر اصولا تحلیل‌های خود را در تایم‌ فریم‌های کوتاه نظیر 5-15 دقیقه انجام می‌دهند. این افراد با سرمایه و لوریج بالا وارد معاملات اسکالپینگ می‌شوند؛

تا بتوانند بدین وسیله با تایید تحلیل تکنیکال به معامله ورود کنند و از طریق حرکات کوچک نمودار قیمت به سودهای کلانی دست یابند.

توجه: تحلیل تکنیکال بدون تحلیل بنیادی یک تحلیل ناقص خواهد بود. لذا پیشنهاد می‌شود به نتایج این تحلیل به تنهایی جهت سرمایه‌گذاری اکتفا ننمایید.

بازار ارز دیجیتال به دلیل نوسانات شدید قیمتی، بسیار مورد علاقه اسکالپرها می‌باشد. اسکالپرهای حرفه‌ای اصولا از این بازار سودهای خوبی بدست می‌آورند.
البته اغلب اسکالپرها معمولا روی رمز ارزهایی تحلیل و معامله می‌کنند که نوسانات قیمتی کمتری دارند. ارزهای دیجیتالی نظیر بیت کوین و اتریوم که دارای حجم معاملات بالایی هستند، اغلب مورد توجه اسکالپرها هستند.

یکی از نکات مهم مورد توجه اسکالپرها بهره‌مندی از فرصت‌های فراهم شده توسط اسکالپینگ (Scalping) است. اسکالپر به هیچ وجه نباید فراموش کند که باید در عرض یک روز از همه فرصت‌های سرمایه‌گذاری خود بهره بگیرد و استراتژی‌های مناسبی را برای خرید و فروش انواع رمز ارزهای مدنظرش در نظر داشته باشد. برای سودآوری از معاملات روزانه یا کوتاه مدت باید حجم قابل توجهی از معاملات را درنظر گرفت و از همین‌رو ریسک سرمایه‌گذاری در آن‌ها بیشتر خواهد شد.

ویژگی های اسکالپرها چیست

ویژگی های اسکالپرها چیست؟

از لحاظ فنی اسکالپرها تریدر روزانه نیز به شمار می‌روند؛ زیرا هیچگاه پوزیشن‌های خود را به مدت یک شبانه روز باز نمی‌گذارند و در مدت چند دقیقه موقعیت را می‌بندند. اما تفاوت‌هایی میان آن‌ها وجود دارد که آن‌ها را از هم متمایز می‌کند. معامله‌گران اسکالپر اصولا افرادی منظمی هستند؛ زیرا باید سخت‌گیری‌ها و دقت لازم را در مدت زمان باز نگه داشتن موقعیت‌ها داشته باشند.

این افراد با رویکرد «منتظر بمانید تا در زمانی نامشخص سود بدست آورید» مخالف هستند. در واقع اسکالپرها هیچگاه برای اینکه متوجه شوند یک معامله بازنده به برنده تبدیل خواهد شد یا نه، منتظر نمی‌مانند. این افراد در لحظه براساس استراتژی‌هایشان تصمیمات خود را گرفته و پیاده‌سازی می‌کنند.

یک اسکالپر باید دارای دانش و مهارت کافی باشد تا دچار زیان‌های سنگین مالی نشود. از این رو اسکالپر حرفه‌ای باید همه اصول و نکات مرتبط با آموزش استراتژی اسکالپینگ همانند کار با کپی ترید و پلتفرم کپی تریدینگ را بیاموزد.

از سوی دیگر فردی که روش معاملاتی Scalping را برمی‌گزیند باید زمان لازم را برای بررسی و ارزیابی تغییرات بازار کریپتو داشته باشد. چراکه تحلیل نمودارهایی نظیر کندل استیک، الگوهای کلاسیک، نمودار شمعی و … نیاز به زمان زیادی دارد. از این رو افرادی که به هیجان تمایل ندارند و قابلیت تصمیم‌گیری لحظه‌ای را ندارند، بهتر است این روش معاملاتی را فراموش کنند و به سراغ روش‌های معاملاتی دیگر نظیر معاملات معکوس، معاملات مارجین، معاملات اسپات و .. بروند.

آموزش اسکالپینگ یا روش عملکرد Scalping

آموزش اسکالپینگ یا روش عملکرد Scalping

همانطور که در بالا گفتیم معاملات اسکالپینگ بر این اساس است که اسکالپر با حجم معاملاتی زیاد در مدت زمان کوتاهه به سودآوری برسد. یکی از نکات مهم در عملکرد و ساز و کار روش Scalping، ارتباط آن با مفهوم کاهش و افزایش قیمت ارز دیجیتال است.

به عبارت ساده‌تر اسکالپرها در معاملات اسکالپینگ با این فلسفه پیش می‌روند که هر کاهش قیمتی، افزایش قیمت را به دنبال دارد. بدین معنا که هر بار قیمت یک رمز ارز کاهش میابد، حرکتی صعودی و به بالا را تجربه خواهد نمود؛ البته این پیش بینی همیشه درست نیست و تریدرها باید براساس تحلیل‌های خود نسبت به ورود به بازار اقدام نمایند و براساس حرکت تریدرهای موفق دیگر دچار سوگیری بازماندگی نشوند.

یک اسکالپر حرفه‌ای همواره در پی دستیابی به سودهای کوچک به دنبال کاهش و افزایش قیمت رمز ارزهاست؛ این فرد سعی دارد تا با معاملات زیاد، در طی یک روز به سود کمتری برسد. این مفاهیم و به صورت کلی، عملکرد روش معاملات اسکالپینگ بر این اساس استوار است که این شیوه دقیقا خلاف مفهوم هولد کردن ارز دیجیتال یا نگهداری دارایی است.

به بیانی ساده‌تر، همانگونه که در مفهوم هودل، تریدر می‌بایست دارایی خود را برای زمان زیادی نگه دارد تا در صورت افزایش ناگهانی قیمت به سودآوری برسد، در روش معاملات اسکالپینگ تریدر باید مدت زمان را به زمانی بسیار کوتاه نظیر چند ساعت، دقیقه و حداکثر یک روز کاهش دهد.

معامله‌گران در معاملات اسکالپینگ یا اقدام به ایجاد پوزیشن‌های لانگ با خرید پایین و فروش بالا می‌کنند و یا پوزیشن‌های شورت را با فروش بالا و خرید پایین ایجاد می‌کنند. نکته مهم این است که درصورتی که تصمیم به پیش رفتن براساس استراتژی های اسکالپینگ را دارید باید دارایی‌هایی با نقدشوندگی بالا بیابید که نوید تغییرات زیاد قیمت را در طی یک روز می‌دهند. نقدینگی تضمین کننده آن است که با بهترین قیمت به بازار وارد و یا خارج می‌شوید.

اصول مهم عملکرد اسکالپرها در بازار

  • کاهش میزان خطر و ریسک با حضور کوتاه مدت در بازار.
  • دستیابی به سود بوسیله حرکات کوچک قیمت راحت‌تر است.
  • حرکات کوچک حتی زمانی که به ظاهر بازار آرام است، رخ می‌دهند.
  • درحالی که دیگر روش‌های معاملاتی نظیر معاملات پوزیشن به تحلیل فاندامنتال و تکنیکال جهت شناسایی معامله وابسته است، اسکالپرها در درجه اول باید روی تکنیک‌های معاملاتی فنی متمرکز شوند.

تجزیه و تحلیل فنی را می‌توان مطالعه حرکات تاریخی قیمت ارز درکنار پیروی از ترندهای جاری درنظر گرفت. جهت دستیابی به این تحلیل، اسکالپرها باید از نمودارها و ابزارهای مختلفی استفاده نمایند. این افراد باید براساس حرکات تاریخی قیمت‌ها، با مشاهده و بررسی الگوها در حین برنامه ریزی برای انجام معامله، اقدام به پیش بینی حرکات آینده قیمت نمایند.

آموزش استراتژی اسکالپینگ

آموزش استراتژی اسکالپینگ

در زیر به سه استراتژی های اسکالپینگ برای سودآوری‌های بیشتر اشاره می‌شود:

اسکالپ تریدینگ با اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic)

اسکالپ تریدینگ با اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic)

یکی از استراتژی های اسکالپینگ، استفاده از اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic) می‌باشد. مبدع این اندیکاتور، گئورگ لین می‌گوید:

اندیکاتور استوکاستیک مشخص کننده مومنتوم حرکت قیمت است. تصور کنید موشکی به هوا پرتاب شده است. برای فرود، این موشک باید خاموش گردد و برای خاموشی موشک باید سرعت آن کم شود. براساس این مثال وضعیت مومنتوم همواره پیش از قیمت تغییر می‌کند. معاملات اسکالپینگ با اندیکاتور استوکاستیک باعث تشخیص حرکات در بازار روند دار می‌شود. این اندیکاتور موقعیت کنونی قیمت را براساس محدوده زمانی اخیر مشخص می‌کند.

هدف این اندیکاتور مقایسه قیمت کنونی با قیمت‌های اخیر برای تعیین نقاط بالقوه بازگشت نمودار است. در واقع از این طریق می‌توان حرکات نزولی و صعودی را شناساییی نمود. اندیکاتور استوکاستیک معمولا دارای دو خط است که میان سطوح 0 تا 100 در نوسان می‌باشند.

  • خط K: این خط مشخص کننده مقدار استوکاستیک برای هر دوره است و در نمودار استوکاستیک به عنوان یک خط سریع در نوسان می‌باشد.
  • خط D: این خط بیانگر درصد اندیکاتور کند بوده و معامله‌گران براساس اینکه خط D سیگنال‌های مهمی را در نمودار نشان می‌دهد، آن را به شدت پیگیری می‌کنند.

تفاوت مهم خطوط D و K میزان حساسیت آن‌ها می‌باشد. خط K نسبت به D دارای حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات قیمت است و از همین رو سیگنال‌های معاملاتی بیشتری نیز ایجاد می‌کند. با عبور خط K از D، سیگنال‌های معاملاتی ایجاد می‌شوند. از آنجایی که قیمت دنبال کننده شتاب روند است، نقطه تقاطع این دو خط به عنوان سیگنال معکوس شدن قیمت شناخته می‌شود.

اسکالپ تریدینگ با اندیکاتور پارابولیک (SAR (Parabolic SAR

اسکالپ تریدینگ با اندیکاتور پارابولیک (SAR (Parabolic SAR

اندیکاتورها توابع ریاضی می‌باشند که تلاش دارند تا با استفاده از فرمول‌های ریاضی به پیش بینی آینده قیمت بپردازند. یکی از اندیکاتورهای کاربردی در بازار کریپتوکارنسی، اندیکاتور پارابولیک SAR می‌باشد.

این اندیکاتور به صورت نقطه چین‌هایی بوده که در بخش بالا و پایین نمودار قیمت قرار می‌گیرند. معامله‌گران اندیکاتور SAR را اغلب جهت تایید صعودی یا نزولی بودن روند بکار می‌گیرند.

سیگنال خرید SAR

پوزیشن خرید برای معامله‌گر هنگامی ایجاد می‌شود که قیمت در بالاتر از اندیکاتور SAR بسته گردد. اما اگر جایگاه پارابولیک SAR از بالای کندل یا قیمت به زیر کندل تغییر یابد، معامله‌گر امکان بستن موقعیت‌های فروش خود را دارد. البته برای ورود به موقعیت خرید در صورت نیاز، باید تغییر روند را درنظر بگیرد.

سیگنال فروش SAR 

اگر کندل یا قیمت در زیر SAR بسته گردد، سیگنال فروش ایجاد می‌شود. اندیکاتور پارابولیک SAR از پایین قیمت به بالای آن جای خود را تغییر می‌دهد. در این شرایط، معامله‌گر بهتر است اقدام به بستن موقعیت‌های باز خرید نموده و وارد موقعیت فروش شود.

اسکالپ تریدینگ با اندیکاتور RSI

اسکالپ تریدینگ با اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI یکی از محبوب‌ترین اندیکاتورهای معاملات اسکالپینگ در بین معامله‌گران رمز ارزهاست. انعطاف‌پذیری و ارائه سیگنال‌های معاملاتی قوی از ویژگی‌های مهم این اندیکاتور می‌باشد. درصورت استفاده درست از این اندیکاتور می‌توان قدرت و جهت تحرکات قیمتی را مشخص کرد. اندیکاتور RSI قادر به اندازه‌گیری از نرخ حرکات به طرف بالا در مقایسه با حرکات به طرف پایین است. این محاسبات به صورتی نرمالایز شده که شاخص در بازه 0 تا 100 قابل ارائه باشد.

با توجه به نوسانات شدید قیمت بیت کوین در سال‌های اخیر و توجه به قابل پیش بینی بودن نوسانات در اغلب مواقع، سود حاصل از اسکالپ بیت کوین نسبت به سایر رمز ارزها قابل اطمینان‌تر است.

از آنجایی که معاملات اسکالپینگ در بازه زمانی کوتاهی صورت می‌گیرد، اسکالپر از تحلیل تکنیکال و فنی بیشتر استفاده می‌کند. چراکه نتایج حاصل از تحلیل بنیادی بیشتر در طولانی مدت قابل استناد هستند و تریدینگ اسکالپی فرصت زیادی جهت تصمیم‌گیری برای انجان معاملات ندارد.

این معاملات اغلب برای افرادی که فعالیت‌های روزانه زیادی دارند مناسب نیست. زیرا استراتژی های اسکالپینگ نیزا به چک کردن مداوم چارت و سبد سرمایه‌گذاری دارد.

ارسال پاسخ