بورس و روش سریع یادگیری نحوه ی تحلیل بازار
ریسک را باید جایی متحمل شد که نفع مادی یا معنوی دارد.
در جلسه 23 آموزش بلاکچین و کریپتوها در رابطه با بورس تهران صحبت هایی کردیم. برای مشاهده ی ویدیو می توانید به یوتیوب فرهاد اکسچنج مراجعه کنید.
تحلیل ها و سیگنال های این جلسات صرفا جنبه آموزشی دارند و ما هیچ گونه مسئولیتی در مقابل سود یا زیان شما قبول نمی کنیم.تحلیل ها رایگان هستند.با ریسک خود استفاده کنید.
اگر تازه کار هستید و می خواهید در بورس اوراق بهادار تهران سرمایه گذاری کنید حتما حتما از کارشناسان بازار استفاده کنید. صندوق هایی که مجوز سبد گردانی از بورس اوراق بهادار دارند استفاده کنید. اگر تازه کار هستید خودتان اقدام به خرید و فروش نکنید و بپذیرید مدیریت سرمایه کار تخصصی است. متاسفانه ما نمی توانیم شرکتی را معرفی کنیم. در گوگل می توانید جستجو کنید و از سازمان بورس هم استعلام بگیرید که خیالتان از مجوزشان هم راحت باشد.
شخصی در رابطه با روش سریع تحلیل بازار پرسیده است. می توان کل تحلیل های تکنیکی و بنیادی و کلیه ی تجربیات بشری در بازار را در یک جمله خلاصه کرد:
پایین بخر-بالا بفروش
اما برای اینکه بفهمید کجا پایین سهم است و کجا بالای سهم سال های سال تمرین و ممارست و مطالعه لازم است. بنابراین هیچ روش و دوره سریعی در بازار وجود ندارد که شما را سریع به سود یا پول برساند.
روش های تحلیل بازار
بازار را با دو روش تکنیکی و بنیادی می توانیم تحلیل کنیم. تحلیل تکنیکی بدون تحلیل بنیادی صرفا ریاضیات محض و بازی با اعداد است.

روش های تحلیل تکنیکی علمی نیستند. یعنی این طور نیست که سیگنال خرید و فروش ایجاد شده توسط تحلیل تکنیکی در همه ی موارد درست باشد. حتی در اکثر موارد اشتباه است.
روش علمی روشی است که با پیش فرض شرایط معین و عملی در هر مکان و توسط هر شخص قابل تجربه شدن و راستی آزمایی باشد. در نهایت با این مشخصات جواب مستند و راست پدید آورده باشد. هر روشی که این طور نباشد غیر علمی است.
فرهاد اکسچنج را بهتر بشناسید!
سیگنال های مختلفی که توسط شاخص های مختلف تحلیل تکنیکی ایجاد می شوند علمی نیستند. به این علت که خیلی مواقع سیگنال خرید یا فروش غلط ایجاد می کنند.
به طور مثال یک INDICATOR معروف مثل Relative strength index یک شاخص momentum است. Welles Wilder که ایجاد کننده این INDICATOR بود سیگنال های خرید و فروش را بر روی 30 و 70 انتخاب می کرد. زیرا RSI شاخصی است که بین 0 تا 100 نوسان می کند. Welles Wilder می گفت زمانی که شاخص سهام به زیر 30 می رسد OVERSOLD میشود و موقع خرید است. وقتی به محدوده ی بالای 70 می رود یعنی OVERBOUGHT شده و زمان فروش است.
اما این روش یک روش علمی نیست و گاهی شاخص های خرید خوبی می دهد وگاهی غلط. یکبار ممکن است به شما سود بدهد اما 10 بار شما را شامل ضرر کند.
اما هر چقدر تحلیل تکنیکی غیر علمی است تحلیل بنیادی عمدتا بر مبنای مطالعات اقتصادی است. چون اقتصاد یک علم است تحلیل بنیادی نیز مبنای علمی دارد و یک روش علمی است. بنابراین برای استفاده از تحلیل تکنیکی باید پیش زمینه تحلیل بنیادی نیز باشد.
واضح است که تحلیل تکنیکی هم می تواند ابزار قدرتمندی در دستان تحلیل گر بازار باشد. خصوصا نماگر هایی از آن که بر پایه ی رفتار اهالی بازار بنا شده اند. بنابراین نباید خودمان را از این ابزار قدرتمند محروم کنیم.فقط باید حد و حدود استفاده از آن را بدانیم.