English فارسی Türkçe (Turkish)
مشخصات کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری
- نویسنده : اسوتزار پژویچ
- مترجم :امیرحسین خالقی
- سال انتشار: 1400
- نوبت چاپ: اول
- تعداد صفحات: 202
- مدت زمان ارسال: 3 تا 5 روز کاری
کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری در تلاش است تا نقاب از چهره سرمایه داری جنون آمیزی که بر جهان حاکم است برداشته و چهره واقعی آنها را با تمرکز بر کاربستهای فلسفی و اقتصادی افشا نماید. سرمایه داری هیچ گاه در بین مردم محبوبیتی نداشته است و به مردم تحمیل شده است. این درحالی است که شرایط زندگی انسانها با کمک کاپیتالیسم بهبود بیشتری مییابد. چراکه از دریچه کارایی و نوآوری به انسانهای معمولی مینگرد. به همین دلیل است که شاهد تهدید سرمایه داری توسط دو نیروی دانشگاهیان و بروکراتها از درون هستیم.
در نتیجه این فشارها شاهد فاصله از دولت محدود و رفتن به سمت دولتی فراگیر، آزادی فردی و چیره شدن دولت بر تمام امور هستیم. نویسنده در کتاب مبانی فلسفی تلاش خود را بکار بسته تا با تبیین مبانی فکری سرمایه داری بتواند چرایی این وضعیت را توضیح دهد.
اسوتزار پژویچ در کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری به معرفی بازار آزاد به عنوان یک نظام پویا و اقتصادی که براساس منطق عرضه و تقاضا میتوان سود بسیار چشمگیری برای ملتها به همراه داشته باشد، معرفی مینماید. از طرفی دیگر نویسنده در کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری به نقد نظریههای سوسیالیستی میپردازد. دیدگاه اسوتزار پژویچ این است که سیستمهای سرمایه داری نسبت به سیستمهای سوسیالیستی بسیار موفقتر هستند.
همیشه دو جریان فکری مارکسیسم و سرمایه داری با یکدیگر تداخل ایدئولوژیک داشتهاند. در عصر مدرن میتوان کارل مارکس را نظریهپرداز مارکسیسم و آدام اسمیت را نظریهپرداز سیستم سرمایهداری دانست.
اسوتزار پژویچ در کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری در 9 فصل به بررسی و تحلیل نظامهای سرمایه داری پرداخته و تلاش خود را بکار بسته است تا به نقدهایی که از طرف مخالفان این سیستم بیان میشوند، پاسخ منطقی ارائه نماید.
در کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری، (Svetozar Pejovich) نظام سرمایه داری را به عنوان یک سیستم مستقل که قادر به ایجاد ثروتهای کلان برای ملتهاست معرفی نموده است. و همچنین به توضیح نهادهای اساسی سرمایهداری و سوسیالیسم و تاثیرات آنها بر رفتارهای اقتصادی را مورد نقد و بررسی قرار میدهد.
فهرست کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری
- فصل اول: نهادهای اساسی سرمایهداری و سوسیالیسم
- فصل دوم: خاستگاههای سرمایهداری؛ مقالهای از منظر روششناسی
- فصل سوم: مسئله تعریف و توضیح سرمایهداری
- فصل چهارم: اخلاق سرمایهداری
- فصل پنجم: قرارداد «تأسیسی» در سرمایهداری
- فصل ششم: هایک و بیوکانن: اختلافها و اشتراکها
- فصل هفتم: مصیبتِ در میانه ایستادن
- فصل هشتم: همتصمیمی در غرب: نمونه آلمان
- فصل نهم: سوئد در پایان راه میانه
- منابع
درباره نویسنده کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری
اسوتزار پژویچ (Svetozar Pejovich) نویسنده کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری از جمله پروفسورهای بازنشسته دانشگاه A&M تگزاس است.
از سوابق ایشان میتوان به دکترای افتخاری دانشگاه بلگراد صربستان و همچنین استاد حقوق و اقتصاد دانشگاه Donja Gorica در مونتیگو اشاره نمود.
درباره مترجم کتاب مبانی فلسفی و اقتصادی سرمایه داری
امیرحسین خالقی متولد 17 مهر 1359 است. وی در شهر اصفهان متولد شد و تحصیلات خود را در رشته ریاضی فیزیک تا مقطع متوسطه در این شهر ادامه داد. او در سال 1377 در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه امیرکبیر تحصیلات دانشگاهی خود را شروع کرد. پس از دوره فارغ التحصیلی به سبب علاقه به مباحث مدیریتی و علوم انسانی به ادامه تحصیل در دانشگاه شهید بهشتی، مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت بازرگانی مشغول شد. وی در سال 1387 توانست در مقطع دکتری در رشته مدیریت دولتی، گرایش سیاستگذاری عمومی پذیرش شود. تغییر جهت در روند تحصیلی هرچه بیشتر او را به سمت علایق شخصی در زمینه مطالعاتی نزدیک نمود.
امیرحسین خالقی همزمان با تحصیل در مقطع دکتری، اقدام به تدریس دروس مختلف در دانشکده ی مدیریت دانشگاه تهران نمود. رساله ی دکتری او با عنوان حلیل گفتمانی امر اخلاقی در سیاستگذاری حکومت الکترونیک ایران ارائه شد. این فرد تابحال مقالات مختلفی را در حیطه علوم اجتماعی، مدیریت و … به چاپ رسانده است. همچنین دو کتاب با عنوانهای “پیچیدگی و مدیریت؛ نگرش سیستمی را فراموش کن” و “سازمان ها، هویت و تصویر”را ترجمه نموده است. او در کنار نخبگان حوزه ی مدیریت، در تالیف دو جلد از مجموعه کتاب های مدیریت ایران به تشریح مبانی حکومت الکترونیک پرداخته است.
گفتنی است که امیر حسین خالقی در کنار همکاری با سازمانها و موسسات متعددی در زمینههای مشاوره و آموزش به تدریس دروس مدیریتی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران نیز مشغول میباشد. همچنین کتابهای دیگری نیز در موضوعات سازمان و مدیریت در دست انتشار دارد.