[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

🍀 بلاک چین به کجا می رود؟ – قسمت سوم

✏️ #فرهاد_مقدم_سلیمی

📌 (… ادامه از قسمت دوم …) زمانی بود که پخش هر فیلم و ویدئو منحصرا در اختیار صدا و سیما بود و اکنون پیشرفت بشری در قالب انبوه زدایی و انحصار زدایی، تک تک مردم را توانا ساخته که خود هر کدام یک صدا و سیما باشند. پیشرفت بشری ما را توانا ساخته که هر کدام برای خود یک تلویزیون، یک رادیو و یک رسانه ی مستقل باشیم. دیگر هیچ مرکزی، انحصار رسانه را ندارد. رسانه توزیع شده و از تجمع انبوه به در آمده است. این همان حرکت پیشرفت بشری به سمت “انبوه زدایی” است. تکنولوژی Decentralization انحصار صدا و سیما و هر مرجع رسانه ای دیگر در هر جای دنیا را در هم شکسته است.

📌 هیچ زمانی تعداد خرده کیش ها و خرده ادیان در جوامع بشری به این حد نبوده است. در سراسر دنیا هر کس که فکری به ذهنش رسیده، یک خرده کیش جدید با قوانین و تفکرات نو ایجاد کرده است. در همین تهران خودمان آنقدر حلقه ی کیهانی و کهکشانی (!) وجود دارد که تعجب را بر می انگیزد. یک نفر با یک وردی “سردرد” ها را معالجه می کند. یک نفر دیگر با استفاده “سنگ پا” توانایی درمان دیابت را کسب کرده است! و دیگری با استفاده از امواج کیهانی، زندگی جدیدی به همگان نوید می دهد.

📌 هیچ کدام هم همدیگر را قبول ندارند و ادعا دارند که حرف حق تنها نزد ایشان است و بس (عجیب آنکه همه ی این خرده کیش ها شعار عشق و دوستی و محبت دارند و در عین حال عملا در حال پاره کردن و دریدن یگدیگرند).

📌 حال اگر به آرامی افق دید را بالاتر بریم، وقتی که خوب نگاه می کنیم در عین کثرت، وحدتی در انبوه این عقاید می یابیم : اینها تماما در جهت پیشرفت بشری و “انبوه زدایی” و “مرکز زدایی” از ایمان و عقاید است. همچنان جهت پیشرفت بشری به سمت انبوه زدایی و Decentralization ثابت باقی مانده است.

📌 📌مرحوم “بلز پاسکال” در شاهکار فلسفی خود کتاب Pense’es خداوند را از طریق محاسبات آماری ثابت می کند و در یک استدلال جالب بر پایه ی حساب آمار و احتمالات نتیجه می گیرد که چنانچه “فقط یک درصد و نه بیشتر” حق با حضرت مسیح بوده باشد و خداوند وجود داشته باشد، آنوقت کاملا عقلانی خواهد بود که نتیجه بگیریم بهترین و پرسودترین کار دنیا، اعتقاد به خداوند است و با عمل به همان یک درصد احتمال، سعادت ابدی را بجای عذاب ابدی برای خود خریده ایم.

📌 آن مرحوم البته محاسبات آماری خود را با این آکسیوم (یا اصل موضوع) انجام داده بود که در دنیا جز مسیحیت کیش و آیین دیگری نباشد. بدون شک اگر می خواست در حال حاضر و با این همه عقاید و خرده کیش های مختلف در جهان محاسبات خود را انجام دهد، خود یکی از طرفداران پرو پا قرص تمرکز زدایی یا Decentralization می شد.

📌 اکنون که به طور مختصر با “انبوه زدایی” و سوگیری جهت پیشرفت بشری آشنا شده ایم، پر بیراه نیست که فکر کنیم جهت تغییر بانک ها و موسسات مالی نیز به سوی انبوه زدایی و تمرکز زدایی خواهد بود. به این معنی که بانک ها انحصار خود را از دست بدهند و به زودی “هر کس بانک خودش را داشته باشد” و درست مثل ایام قدیم، پولش را در بالش زیر سر بگذارد و با خیال راحت بخوابد.

👈 منتها این بار دیگر، پول مورد نظر، همیان پر از سکه ی طلا و نقره نیست. بلکه ارز دیجیتال و رمز نگاری شده است.

📌 شکی نیست که هیچ دولتی و هیچ بانک مرکزی در هیچ کجای دنیا، چنین تغییری را برنتابد. چه کسی از محدود شدن اختیاراتش خوشحال می شود؟ کدام نهاد انحصاری از انحصار زدایی خوشحال می شود؟ همانطور که پزشکان در مقابل “هیبت زدایی” سریال “در حاشیه” ساکت ننشستند. همانطور که صدا و سیما بارها جلوی پای سایت های رقیب مانند “آپارات دات کام” و امثال آن سنگ انداخت، طبیعی است که هر بانک مرکزی نیز در مقابل این ایده که “هر کس بانک خودش باشد” ساکت نخواهد نشست.

📌 روند پیشرفت بشری، اما راه خود را یافته است. پیشرفت بشری همانند رودخانه ای ست که در جهت خود می رود و هر گونه پایداری را در هم می شکند. لائو تزو – حکیم معروف چینی (که از قضا پزشک هم بود) – 2500 سال قبل گفت که مثل پولادی باش که دور آن پنبه پیچیده اند. یعنی در ظاهر نرم باش و در باطن سخت. در این صورت مثل آب خواهی بود و هیچ چیز در جهان یارای جلوگیری از رفتن و شدن تو را ندارد.

📌اکنون تکنولوژی بلاک چین دقیقا همان تمثیل لائو تزو را به ذهن متبادر می سازد. بلاک چین نیز همان پولادی است که دور آن پنبه پیچیده اند. این تکنولوژی دقیقا همانند آب راه خود را از میان موانع مختلف باز می کند و پیش می رود. بلاک چین و فرزندان کوچک آن “بیت کوین” و دیگر کریپتو کوچولوها در حال جا انداختن این امکان هستند که “هر کس می تواند بانک خود را داشته باشد” بدون اینکه به بانک های رنگارنگ احتیاجی باشد. بلاک چین در حال انبوه زدایی و Decentralization از بانک ها و سیستم های عریض و طویل مالی جهان است.

فرهاد مقدم سلیمی

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *