[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

🍀 بلاک چین به کجا می رود؟ – قسمت دهم

🌈 بلاک چین و سلامت مالی – بخش سوم

✏️ #فرهاد_مقدم_سلیمی

📌 اولین بار که صحبتی از بیت کوین به گوشم خورد، قیمتی حدود 30 دلار داشت. اولین بیت کوین هایم را حوالی 30 دلار خریدم. آن زمان کلی حرف و حدیث داشت و صحبت های مختلفی در بین بود. گفتم یا شانس و یا اقبال. چند تا بیت کوین خریدم و منتظر ماندم تا به سود برسد. فارکس کار بودم و ادعای “تریدر” بودنم گوش فلک را پر کرده بود.

📌 اما چشمتان روز بد نبیند. در ظرف مدت کمی بیت کوین سقوط کرد و شد 2 دلار! کلی ضرر ماند روی دستم. پایان سرمایه گذاری اولم در بیت کوین در حد مارجین کال بود.

📌 دیگر طرف بیت کوین نرفتم تا وقتی که حدود 1000 دلار شده بود. دوباره تب و تاب بیت کوین آمده بود و در محافل زیادی در بین دوستان صحبت از بیت کوین بود که ظرف مدت کمی از 2 دلار به 1000 دلار رسیده بود!

📌 از بخت بد، از همان روز که ما بیت کوین را حوالی 1000 دلار خریدیم ، یک تاپ حسابی ساخت و به قدرت خدا حتی یک دلار هم بالاتر نرفت. شروع کرد به پایین آمدن – چه پایین آمدنی – و رسید به 200 دلار.

📌 این بار اما دیگر بازار را رها نکردم. علیرغم ضررهای اولیه ماندم و هر چه بیشتر در مورد بلاک چین و علت پیدایش بیت کوین دانستم، بیشتر متقاعد شدم که آینده ی سیستم مالی در دستان بلاک چین و سیستم های مبتنی بر این تکنولوژی خواهد بود.

📌از آن موقع تا کنون کمابیش در تمام احوال در پوزیشن Buy بوده ام و جز در اندک مواقعی که بازار یک سیگنال Sell بی بروبرگرد داشته است، عموما شعار HODL را سرلوحه ی کارم قرار داده ام. (هودل ها می گویند فقط بیت بخر و نگه دار).

📌 شاید هم اشتباه کنم و بقول وارن بافت 89 ساله، جزو احمق هایی باشم که در بازار بیت کوین به فکر روزهایی طلایی هستند. وارن بافت – تریدر اسطوره ای – چندی پیش گفت به نظر او خریداران بیت کوین احمق هایی هستند که امیدوارند بتوانند بیت کوین خریداری کرده را به احمق تر از خودشان بفروشند و سود کنند!

📌 اما بهرحال کل زندگی کردن یک ریسک است. یک انسان همین که توانسته از بین چند صد میلیون اسپرماتوزویید پدر، راه به تخمک ببرد و تبدیل به موجود زنده شود، یعنی که قبلا در یک لاتاری با شانس یک به چند صد میلیون برنده شده است.

چرا انتظار نداشته باشیم که دوباره بتواند برنده شود؟

📌 یکی از بزرگترین اختراعات بشر Decentralize کردن حکومت و زمامداری حاکمان بوده است. این تکنولوژی در حیطه ی علوم انسانی اولین بار توسط متفکر فرانسوی مونتسکیو در کتاب “روح القوانین” مطرح شد و یکی از بزرگترین اثرات را بر ایجاد دمکراسی و آزادی بشر از چنگال حکومت های توتالیتر داشت.

📌 منتسکیو با اختراع حکومت Decentralize نیروهای مختلف حکومتی را که در یک قوه تجمیع شده بود در بین سه قوه ی قضاییه، مقننه و مجریه توزیع کرد و کشورهایی که توانستند به روح القوانین وی برسند و روح توزیع قدرت را درک کنند، پیشرفت چشمگیری برای بشریت ایجاد کردند.

📌 بلاک چین و کریپتوکارنسی های ایجاد شده بر بستر آن نیز قدم جدید بشریت برای Decentralize کردن قدرت های مالی است که بشریت را احاطه کردند. بلاک چین یک GPT – General Purpose Technology جدید است که شواهد بسیاری تایید می کند که احتمال بسیار زیاد آینده ی سیستم های مالی دنیا باشد (GPT ها تکنولوژی هایی هستند که دنیای بشریت را با یک پیشرفت و تغییر بزرگ همراه کرده اند. مثل اختراع چرخ یا ماشین بخار).

📌 سیستم مالی بدون سلامت مالی – Integrity – بی فایده است. اما بلاک چین چگونه سلامت مالی را ایجاد می کند؟ مگر می شود بدون داشتن مرجع، بدون داشتن بانک مرکزی یا دولت یا حکومت و یا هر قوه ی فائقه ی دیگر که بتواند به عنوان مرجع در نظر گرفته شود، سلامت و اعتماد مالی ایجاد کرد؟

📌 پاسخ به این سوال کلید حل معمای بیت کوین است. علاقه من به بیت کوین از همین جا شروع شد.

فرهاد مقدم سلیمی

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *