🍀 بلاک چین به کجا می رود؟ – قسمت اول
✏️ #فرهاد_مقدم_سلیمی
📌 در سال 1865 میلادی، سردبیر یک روزنامه ی آمریکایی در سرمقاله اش نوشت: ” اشخاص کاملا مطلع و آگاه می دانند که امکان انتقال صدا از طریق سیم امری محال است و حتی اگر بر فرض محال چنین چیزی هم عملی شود، هیچ فایده ی علمی در بر نخواهد داشت!”
… حدود ده سال بعد “تلفن” از آزمایشگاه الکساندر گراهام بل سر بدر آورد و جهان را دگرگون ساخت.
📌 یک اختر شناس و ریاضیدان بسیار مشهور کانادایی به نام Simon NewComb در مقاله ی معروفی نوشت: ” هیچ یک از ترکیبات احتمالی عناصر شناخته شده، هیچ یک از اشکال ماشین ها و شکل های شناخته شده ی انرژی را نمی توان طوری با هم تلفیق کردو از آنها ماشینی ساخت که انسان به کمک آن بتواند مسافت های طولانی را در هوا پرواز کند!”
… کمتر از یک سال بعد از این نقل قول، برادران رایت – Wright – با اولین هواپیمای جهان به هوا برخاستند.
📌 از همه بدتر، پیش بینی ارنست رادرفورد – Ernest Rutherford – کاشف و پدر ساختار هسته ی اتم بود. وی در سال 1933 میلادی، پیش بینی کرد که انرژی موجود در هسته ی اتم هرگز آزاد نخواهد شد!
… تنها 9 سال پس از این پیش بینی، اولین واکنش زنجیره ای هسته ای به وقوع پیوست. به جرات می توان گفت که اگر این پیش بینی رادرفورد، بسیاری از دانشمندان جوان را مایوس نکرده بود، شکافت هسته ی اتم بسیار زودتر اتفاق میفتاد.
📌 25 سال قبل که من سه پاراگراف بالا را در کتاب تاثیر گذار و مهم “شوک آینده” نوشته ی “آلوین تافلر” خواندم، از دانستن این مطلب که شخصی مثل “سایمون نیوکام” و از آن مهمتر دانشمند بزرگی مثل “ارنست رادرفورد” – که قهرمان علمی آن دوران من بود – ممکن است اشتباه به آن بزرگی کند، کل پس زمینه ی فکری ام به هم ریخت.
📌 این “به هم ریختگی پس زمینه ی فکری” ، بعد ها خیلی به کار من آمد (بسیار لازم است که هر چند وقت یک بار در افکار و عقایدمان یک خانه تکانی مفصل کنیم یا چیزی باعث این خانه تکانی مفصل بشود!)
سالها قبل، وقتی در بورس تهران شروع به تحقیق در زمینه ی Psycho-Trade – یا استفاده از علوم روحی در بازار سرمایه – کردیم ، دانشمندان درجه یکی را داشتیم که وجود ارتباط با ارواح (با تعریف و متدلوژی خاص غربی آن) را تایید کرده بودند. کتاب معروف “انسان روح است نه جسد”، لیست بسیار قابل توجهی از این دانشمندان به دست داده بود : “سر اولیور لوج” – “سر آلفرد راسل والاس” – “ویلیام جیمز” و قس علیهذا – کسانی که عقایدشان را در حیطه ی تخصصی شان مورد قبول کلیه ی دانشمندان دیگر بود.
📌 لیکن با همان “پس زمینه ی به ریخته ی فکری” (عقاید خانه تکانی شده) به زودی دریافتیم که به احتمال بسیار بالا این دانشمندان نیز در این زمینه راه به خطا رفته اند. تحقیقات علمی (خصوصا تحقیقی که توسط دانشگاه هاروارد راهبری شد) ، همگی بر این صحه می گذاشت و قهرمانان کتاب “انسان روح است، نه جسد” مثل خانم “کراندن” و “اساپیا پالادینو” ی معروف از قرار معلوم در گفتار و کردار خود صادق نبودند و به راحتی توانسته بودند حتی دانشمندان خوش فکر را نیز تحت تاثیر قرار دهند.
📌 از مقدمه ی بالا می خواهم به دو نتیجه برسم:
⭐️ اول اینکه خیلی نباید پیش بینی هایی که قدرت انسان را در انجام کارها و رسیدن به رویاهایش محدود می سازد، جدی گرفت.
⭐️ دوم اینکه حتی برترین دانشمندان جهان هم ممکن است حرف هایی زده باشند و یا ایده هایی داشته باشند که سرتاسر اشتباه باشد.
📌 از نظر من صحبت های برخی مشاهیر بازار سرمایه ی جهان راجع به “بی فایده بودن بلاک چین”، “قلابی بودن بیت کوین” و “حبابی بودن قیمت کریپتو کارنسی ها” نیز در ردیف همین ها قرار می گیرد:
“استیون روچ – اقتصاد دان نامی – در مصاحبه ای بیت کوین را حباب بزرگ و خطرناک نامید” – “رابرت لئونارد گفت بیت کوین یک حباب نیست، خیلی بدتر از یک حباب است!” – بسیاری از روسای بانک های مرکزی جهان، در مقابل بیت کوین جبهه گرفته و آن را بسیار خطرناک و پرخطر ارزیابی کرده اند – بسیاری از سرمایه گذاران نامی به بیت کوین خندیده اند و هرگز آن را وارد سبد سهام خود نساخته اند.
📌 بانک مرکزی ایران نیز اخیرا خرید و فروش ارزهای دیجیتال را ممنوع کرد و به طور گسترده سایت های خرید و فروش کریپتوکارنسی ها و سایر ارزهای الکترونیک فیلتر شدند و درگاههای بانکی آنها مسدود شد (در واقع بانک مرکزی ما، قبل از رییس جمهور آمریکا و اسراییل دست به تحریم خود زد)
📌 نگاهی به نوع تغییرات محیط پیرامون ما و جهت پیشرفت جهان بشری به سمت آنچه “انبوه زدایی” – Demassifying – نامیده می شود، این مساله را برای ما روشن خواهد ساخت که هر گونه مقابله با تکنولوژی بلاک چین و ارزهای رمزنگاری شده، آب در هاون کوبیدن است.
فرهاد مقدم سلیمی
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]